پیشگامان فنون پارس

خدمات شرکت پیشگامان فنون پارس

1-انواع تست های مخرب و غیر مخرب

  • روش های معمول خدمات تست های غیرمخرب
    • بازرسی چشمی: بازرسی چشمی به عنوان ابتدایی ترین نوع بازرسی و کنترل کیفیت مواد و فرایند های جوشکاری شناخته می شود که در آن تنها میتوان عیوب سطحی را بررسی کرد. این روش همچنین کم هزینه ترین روش بازرسی می باشد که البته کاملا به تجربه و دانش بازرس و عوامل محیطی حاکم بر محل بازرسی وابسته است.
    • مایع نافذ: در این تست یک مایع نفوذ کننده به طور یکنواخت روی سطح قطعه کار ریخته می شود. این مایع به تمامی حفره ها از جمله ترک، میکروترک و انواح تخلخل ها وارد و فضای آن ها را پر می کند. در مرحله دوم سطح قطعه توسط یک دستمال آغشته به ماده پاک کننده تمیز می شود. در نهایت پودر آشکار ساز روی سطح قطعه اعمال و رنک نفوذ کرده به داخل عیوب سطحی در موقعیت عیب نمایان می گردد. از جمله مزایای این روش سرعت بالا، ارزان بودن، سهولت انجام تست و قابلیت تشخیص عیوب بسیار ریز سطحی(میکروترک ها) می باشد. مهمترین نقطه ضعف این روش نیز عدم دسترسی و تشخیص عیوب زیرسطحی می باشد.
    • ذرات مغناطیسی: این روش معمولا برای بررسی سطح جوش به کار گرفته می شود که بر مبنای ایجاد یک میدان مغناطیسی روی سطح قطعه کار عمل می کند. بعد از ایجاد میدان مغناطیسی، می بایست پودر حاوی ذرات مغناطیسی را روی قطعه کار اضافه کرد. سپس در محل ناپیوستگی های سطحی، تجمع ذرات مغناطیسی را می توان مشاهده کرد.
    • رادیوگرافی: این تست با استفاده از اشعه گاما یا پرتو ایکس انجام می شود به این صورت که پس از تاباندن اشعه به قطعه، تغییرات عبوری از محل عیوب بر روی فیلم مخصوص رادیوگرافی در طرف دیگر قطعه کار جمع آور ی و پس از طی مراحل ظهور و ثبوت در محل تاریکخانه، قابل رویت و تفسیر می باشد. کلیه مراحل این تست می بایست توسط افراد کارآزموده و با رعایت الزامات ایمنی و حفاظت در برابر اشعه انجام پذیرد.
    • جریان گردابی: این روش بر مبنای اعمال یک جریان مغناطیسی به قطعه و در نتیجه آن ایجاد یک جریان الکتریکی عمل می کند. در صورت وجود هرگونه عیبی در قطعه مورد آزمون، جریان در محل عیب تضعیف و چگالی جریان تغییر می کند. به این ترتیب محل و نوع عیب مشخص می شود. این تست علارغم سرعت و دقت بالا، فقط برای قطعات رسانا قابل انجام است. علاوه بر تشخیص عیوب، تعیین فاز تشکیل شده در نتیجه عملیات حرارتی، تعیین ضخامت و اندازه گیری عمق سخت کاری شده از دیکر کاربرد های تست جریان گردابی می باشد.
    • تست نشتی: این تست عموما برای تشخیص وجود ترک و نشتی در خطوط انتقال به کار می رود. این روش با ایجاد اختلاف فشار درون خط با محیط بیرون، امکان نفوذ سیال (یا گاز هلیوم به منظور ردیابی) به بیرون از خط انتقال در صورت وجود هرگونه ناپیوستگی منجر به نشتی را فراهم می آورد.
    • امواج اولتراسونیک: در این روش امواج مافوق صوت در فرکانس های بالا به قطعه کار تابیده شده و پس از نفوذ به قطعه،تغییرات آن مانیتور می شود. در این روش امکان تشخیص بازه وسیعی از عیوب و نوع و ابعاد عیب با دقت بالا وجود دارد. این روش در صنایع مختلف از جمله، هواپیمایی، ساختمان سازی، فولاد و صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی کاربرد های وسیعی دارد.

 

2- انواع تست های مخرب (تست های مکانیکی)

2.1- تست کشش: خروجی این تست نمودار تنش-کرنش است که بر اساس آن اطلاعات بسیار مفیدی در خصوص استحکام کششی قطعه مورد آزمون به دست می آید.

2.2- تست فشار: در این تست نیرویی برخلاف تشت کشش و به سمت داخل قطعه وارد می شود. خروجی حاصل از این تست اطلاعات مربوط به استحکام فشاری قطعه می باشد.

2.3- تست خمش: این تست به منظور تعیین مقاومت خمشی قطعات، خصوصا قطعات جوشکاری شده، به کار می رود به اینصورد که بخش داخلی قطعه تحت تنش فشاری و بخش بیرونی آن تحت تنش کششی قرار می گیرد.

2.4- تست مقاومت به خستگی: این تست به منظور تعیین حد خستگی فلزات و مواد انجام میگیرد. حد خستگی بالاترین مقدار تنشی است که ماده برای یک تعداد سیکل بدون شکست تحمل می کند.

2.5- تست سختی سنجی: این تست به منظور تعیین میزان مقاومت یک ماده در برابر فرورفتگی استفاده می شود.

2.6- تست شکست(ضربه): این تست به منظور تعیین معیاری برای تمایل مواد به شکسته شدن و میزان مقاومت به ضربه است. تعیین چقرمگی در اتصالات جوشکاری شده و تحت عملیات حرارتی قرار گرفته شده، از مهمترین و پرکاربردترین خصوصیات این تست می باشد.

3- تست های شیمیایی (مخرب و غیرمخرب): این دسته از روش ها آنالیز عنصری به تعیین ترکیب مواد می پردازند که متناسب با قطعه و شرایط کار طیف وسیعی از متریال را پوشش می دهند که موارد زیر از جمله پرکاربردترین آن ها می باشد.

آزمون فلوروسنت اشعه ایکس (XRF)

آزمون فروشکست القایی لیزری (LIBS)

آزمون کوانتومتری (SES)

آزمون بیناب نمایی نشر نوری (ICP)

آزمون بیناب نمایی جذب اتمی (AAS)

مشاوره مهندسی در حوزه جوش و تست های غیرمخرب به شرح زیر:

  • فراهم آوردن خدمات مشاوره ای سطح 3 تست های غیرمخرب
  • تهیه دستورالعما های جوشکاری (WPS & PQR) و تست های غیرمخرب
  • استقرار و توسعه برنامه های بازرسی کنترل کیفیت
  • انجام مطالعات و آماده سازی مقدمات پروژه های جوشکاری و تست های غیرمخرب
  • انجام مشاوره بر مبنای به کارگیری استاندارد ISO 17020 برای پروژه های بازرسی
  • انجام مشاوره برمبنای به کارگیری استاندارد ISO 3834 (ملزومات کیفی جوشکاری مواد فلزی)

برگزاری دوره های مهندسی و بازرسی: این دوره ها به منظور بالا بردن سطح دانش و توانمندی جامعه مهندسین و بازرسان و تامین نیاز صنایع، با پیشرفته ترین و به روزترین تجهیزات و با بالاترین کیفیت برگزار می شود.

حوزه های خدمات شرکت در واحد آموزش :

  1. آشنایی با کد و استاندارد
  2. مقدمه ی متالورژی جوشکاری
  3. آشنایی با فر آیند های عملیات حرارتی
  4. دوره بازرسی جوش منطق با سرفصل های AWS
  5. دوره آموزشی شناسایی و انتخاب متریال
  6. دوره اصول طراحی جوشکاری
  7. آشنایی با عیوب و علل آن
  8. آماده سازی WPS & PQR بر اساس استاندارد ASME Sec. IX
  9. آماده سازی WPS & PQR بر اساس استاندارد AWS D1.1
  10. تست های مکانیکی (مخرب)
  11. شناخت ملزومات کیفی جوشکاری ذوب متریال فلزی
  12. آشنایی با استاندارد ISO 3834
  13. دوره آموزش تفسیر فیلم رادیوگرافی (RTI) بر اساس ASNT SNT TC- 1A LEVEL 2
  14. دوره رادیوگرافی صنعتی (RT) سطح 1و2 بر اساس ASNT SNT TC- 1A
  15. دوره تست اولتراسونیک (UT) بر اساس ASNT SNT TC- 1A
  16. دره ذرات مغناطیسی (MT) بر اساس ASNT SNT TC- 1A
  17. دوره مایع نافذ (PT) بر اساس ASNT SNT TC- 1A
  18. دوره بازرسی چشمی (VT) بر اساس ASNT SNT TC- 1A
  19. دوره جریان گردابی (ET) بر اساس ASNT SNT TC- 1A
  20. دوره تست اولتراسونیک آرایه های فازی (PAUT) بر اساس ASNT SNT TC- 1A
  21. دوره تست اولتراسونیک زمان پرواز پراش (TOFT) بر اساس ASNT SNT TC- 1A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اهداف تاسیس

مأموریت ما به عنوان شرکتی که در زمینه توسعه، آموزش و ارائه خدمات بازرسی فنی و آزمایش¬های غیرمخرب فعالیت مینماییم، عبارت است از: تضمين انطباق کالا و خدمات با خواست مشتری از طريق صحه گذاری علمی و بيطرفانه با تکيه بر نیروی انسانی متخصص. بطور خلاصه، قصد نهایی مأموریت ما خلق ارزش برای کلیه ذینفعان (مشتری، کارکنان، جامعه و سهامداران) و توسعه پایدار برای کشور است. اگرچه گستره فعالیت¬های ما معطوف به تأمین نیازهای داخلی کشور است، امّا همزمان از فرصت¬های حضور در بازارهای جهانی استقبال میکنیم.

چشم انداز

ما برآنيم تا بعنوان سازمانی يادگيرنده و پويا، خدمات بازرسی را در جای­جای کشور محقق نمایيم. قابليت اساسي ما برخورداری از کارکنانی خلاق، و سیستم مدیریتی توانمند و منعطف است که ما را قادر به ارائه خدمات با بهترین کیفیت‌، در سریع‌ ترین زمان و با قيمت رقابتی می‌نمايد. چشم انداز نهایی ما، تعهد به پيمودن مسير تعالی تا دستيابـی به کلاس جهانی ضمـن تكيه بر ظـرفيت‏ها و توانايي‏های داخلـی و با رعايت تعهـدات اجتماعـی و زيست­ محيطی می­باشد.

مرتضی ثانی­خانی

رئیس هیأت مدیره